Първата версия на сайта

Първата версия на сайта беше подготвена и публикувана на 1 април 2019 година, в чест на Деня на хумора и шегата. 

Оттогава до 31 март 2024 година всеки ден на сайта бяха публикувани по 5 нови текста и за 5 години на сайта бяха качени:

  • 1741 мъдри мисли;
  • 7526 анекдота;
  • и още стотици други публикации във вид на текстове, карикатури и клипове.

Сайтът стана огромен, поради което и много от наистина забавните неща "потънаха във времето" и вече никой не се задълбаваше назад в хилядите страници на сайта, за да стигне до тях.

Това беше причината да започна да правя електронни книжки, всяка съдържаща по 100 анекдота и да ги разпространявам чрез социалните мрежи. До днес са направени 43 книжки с вицове, общо с 4300 причини човек да се разсмее. Пресметнах, че откакто започна публикуването им до 1 април 2024 година общият брой на изтеглянията е 12275. Така върнах към живот анекдотите, публикувани през 2019, 2020 и 2021 година.

Реших, че е време да направя нови неща и първото е да създам нова версия на сайта - по атрактивна, по-забавна, по-динамична, по начин по който по-старите публикации да не "потъват" във времето. Второто е да спра този 5 годишен маратон на ежедневни публикации. Това си беше доста труд - да намериш подходящи текстове, да ги преведеш и редактираш, да намериш подходящи илюстрации, да ги качиш на сайта и в профила на Пенкилер във Фейсбук. И това - всеки ден.

Реших да се съсредоточа в това да правя по-интересни неща. В това начинание много ми помагат различни приложения на изкуствения интелект, които могат да създават различни файлове, да ги обработват и да им придават съвременен вид.

Ето и първият анекдот, илюстриран чрез изкуствен интелект, сложен на новата версия на сайта.

 

anekdote1

 

Пожелавам си добро начало и дълъг живот на новата версия на Пенкилер!